Excesul de sare, zahar si... minciuni

Print Friendly, PDF & Email

Europenii importau cantitati imense de sare din Dacia, desi aveau si ei exploatari. De ce ?
Sarea lor era fara iod! Fara iod in alimentatie e jale!
"Ca sarea in bucate", spune povestea, ca masura a iubirii! Mesajul e mai actual ca niciodata! Si e singura poveste de acest fel de pe Pamant! Dar l-au modificat!

Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii! "Asta" avertisment medical! Nu Petre Ispirescu!

Sa luam cuvant cu cuvant! Exces, sare, zahar...

Ce inseamna exces? La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporala?

Intre corpul unui copil de 20 de kilograme si cel al unui adult de 120, e o marja de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces, sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi...

Intre cel de la munte care bea apa puternic magnetizata si aproape pura si cel de la ses care primeste apa cea mai infecta, Cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substantele!

Si de fapt cui se adreseaza televiziunile cu aceste spoturi? Ca nu suntem la fel! Suntem unici domnilor, cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viata, cu totul, fiecare e unic in felul sau!

Si nici nu avem aceeasi grupa sanguina! Si difera si RH*-ul -purtatorul de oxigen din sange! Unii au predominant Cuprul*(-) altii - cei mai multi- Fierul (+)!

Sarea! Orice reactie a apei cu sarea produce caldura! Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sange, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier! Hmm! Intuitia imi spune ca asta e scopul lor: sa devenim legume! La munca si inapoi... acasa, la televizor... unde ni se repeta zilnic prostiile astea: excesul de sare zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii!

Dar excesul de alcool tutun si medicamente? Nu e mai periculos? Ba da! Dar aduce profituri imense, accize si taxe! La nivel mondial! Si e bine sa ai multe legume in sistem! Pentru ca "legumele" isi platesc taxele... la zi!

Amintiti-va: Ce face medicul prima data in spital? Schimba regimul alimentar, fara sare... adica taie legaturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite medicamentele peste tot. Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate! Ar declansa alergii!

Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine... naturala! Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN)! Adica a evolutiei dvs.!

Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, focusarea, vin din zaharurile naturale! Si evolutia dv. Genetica!

Grasimile?! Sa vedem ce spun studiile! Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor in glandele suprarenale si in ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, in urma transformarii de catre ficat in acid biliar. Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si mai ales o slaba functionare a sistemului imunitar.

In trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sange, era considerat normal. (JAMA 2001; 285:2486-2497).

Asta pana cand, cei de la OMS, au hotarat sa schimbe normele! Sa le coboare la 200! Imediat, au aparut 36 de milioane de "bolnavi" si 4,3 de miliarde de dolari pe an, castig, dintr-un foc!...

... Intre "stiinta" unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul roman a ales Intuitia! Tot cu slana, pita si palinca traieste! Cum ati vrea sa-si creasca oile, sa lupte cu frigul, cu ploile sau cu ursii? Si cu cojocul de 40 de kilograme?

Din Romanul "Apa - secretul vietii" de Dan Scriban, ian 2010.

Interesant si adevarat.

  1. Asa, dati fugutza la McDonald si refaceti repejor rezervele de sare (niste cartofei prajiti, izvorul sanatatii), zahar (o cola buna-buna de tot, care iti potoleste cel mai bine setea) si grasimi (uuuh, un hamburger plin de sosulet si carnita, colonul dumneavoastra o sa va fie vesnic recunoscator)!!!

    Ca altfel deveniti legume!!!

    Sa mori dracu de ras...

  2. Din pacate "propaganda" asta cu "mec" si kfc prinde. Sunt din ce in ce mai putini oameni care mananca sanatos. Este mult mai simplu si usor sa dai fuguta la KFC, McDonalds si sa-ti cumperi un "ham", un "cis" sau niste aripioare, decat sa-ti pui intr-o caserola ceva ce ai gatit acasa sau sa-ti faci un sandwich...

    Trist dar adevarat!

  3. Ar trebui citita de multi medici care au lipsit de la cursuri!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.