Eti Negro, zahar si ulei

Print Friendly, PDF & Email

Bolnavii de inima, ficat si pancreas ar trebui sa evite consumul frecvent al biscuitilor Eti Negro, din cauza continutului mare de uleiuri modificate chimic si zaharuri.
de Mihaela Ionescu
14/02/2009 (Actualizat 7:00)

Biscuitii Eti Negro au in compozitie o cantitate foarte mare de zahar, reprezentand un pericol pentru pancreasul endocrin. Acesta va fi nevoit sa secrete mai multa insulina intr-o perioada mai scurta, ceea ce va duce la suprasolicitare, explica profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Nici ficatul si nici inima nu se vor simti mai bine in cazul consumului frecvent de biscuiti Eti. Acestia contin ulei vegetal hidrogenat care, din cauza modificarilor chimice la care este supus, nu mai este recunoscut de organism, producand probleme in functionarea inimii si a ficatului. Din aceasta cauza, in unele tari, utilizarea lor este interzisa.
Din cauza compozitiei, produsul analizat are si o valoare energetica foarte mare.

ETICHETARE GRESITA
Producatorul a considerat ca nu este important sa traduca toate informatiile, asa incat tipurile de ulei vegetal hidrogenat sunt mentionate doar in limba engleza. Mentiunea este importanta, pentru ca fiecare dintre acestea reactioneaza in mod diferit la tratamentul termic si asupra organismului.

In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca biscuitii Eti Negro nu sunt recomandati diabeticilor, supraponderalilor si obezilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu status proinflamator sistemic, persoanelor suferinde de boli hepatice, renale, cardiovasculare, celor hipertensivi, bolnavilor de cancer si de afectiuni neurodegenerative. Din cauza continutului de gluten este interzis si suferinzilor de celiachie.

Ingrediente
Faina de grau, ulei vegetal hidrogenat (doar in engleza: palmier, soia, floarea-soarelui, bumbac), zahar invertit, zahar, 7,3% cacao, lapte praf, agenti de afanare (E503 - bicarbonat de amoniu, E500 - bicarbonat de sodiu), sare, emulgator (E322 - lecitina de soia), aroma cu gust natural (ciocolata), 20% crema (zahar, ulei vegetal - doar in engleza: palmier, soia, floarea-soarelui, bumbac) hidrogenat, amidon de porumb, lapte praf, aroma cu gust natural (vanilie).

Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/ce-bem-ce-m-acirc-ncam-eti-negro-zahar-si-ulei-144332.html

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.