Big Party, mari probleme

Print Friendly, PDF & Email

Inima, ficatul si pancreasul au numai de suferit in cazul consumului excesiv al bauturii energizante Big Party, pentru ca are in compozitie mult zahar, multa cafeina si multa taurina.
de Mihaela Ionescu
9/02/2009 (Actualizat 7:00)

Big Party este o bautura energizanta carbogazoasa cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat, cu absorbtie rapida (zahar). Din aceasta cauza, pancreasul endocrin va avea de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate mare de insulina intr-o perioada scurta, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Prezenta vitaminelor este anulata de aditivii alimentari folositi, in special de colorantii caramel, galben de chinolina si conservantul benzoat de sodiu. Caramelul poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare ADHD, poate incetini cresterea, poate provoca distensii intestinale si hipertrofia rinichilor.

De asemenea, poate distruge vitamina B si poate duce la impiedicarea functionarii corecte a cromozomilor. Galbenul de chinolina poate provoca alergii, astm, dermatite si induce sindromul ADHD. Aceste efecte sunt potentate de prezenta conservantului E211, benzoat de sodiu. Mai mult, acesta poate duce la distrugeri ale ADN-ului, fiind vinovat de aparitia diferitelor tipuri de cancer.

Taurina, in prezenta cantitatii mari de cafeina, afecteaza in mod serios buna functionare a sistemului cardiovascular, ducand la efecte grave.

CONCLUZII
Specialistul nostru nu recomanda asocierea acestei bauturi cu fumatul si nici cu bauturile alcoolice, pentru a nu-i spori si mai mult efectele negative.

Mai mult, consumatorul nu trebuie sa bea toata doza, avand in vedere cantitatea mare de produs imbuteliata in aceasta sticla.

In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu afectiuni neuropsihice si neurologice, suferinzilor de hipertensiune si boli cardiovasculare, de boli hepato-renale, celor cu sindrom metabolic, osteoporoza.
Produsul este intrerzis diabeticilor si persoanelor sensibile la cafeina.

Ingrediente
Bautura energizanta carbogazoasa cu taurina, cofeina si vitamine. Apa, zahar, dioxid de carbon E290, acidifiant acid citric E330, aroma, vitamine: vitamina C E300, niacin, acid pontotenic, vitamina B6, vitamina B2 si acid folic, taurina 300 mg/l, cofeina 240 mg/l, coloranti: caramel E150, galben de chinolina E104, conservant benzoat de sodiu E211. Continut ridicat de cofeina.
Produsul nu este recomandat copiilor, bolnavilor de diabet, persoanelor sensibile la cofeina, femeilor insarcinate sau care alapteaza. Valoare energetica 50 kcal/212 kJ.

Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/big-party-mari-probleme-143968.html

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.