Ciocolata Malaga Baron este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide si lipide, atrage atentia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
de Mihaela Ionescu
22/05/2009
Din aceasta cauza, produsul analizat are si o valoare energetica ridicata. Mai mult, in compozitia ciocolatei Malaga Baron intra si un aditiv alimentar care poate afecta sanatatea daca este consumat in exces.
La testele realizate pe animale s-a demonstrat ca are efecte hepato si nefrotoxice. Grasimea vegetala hidrogenata de palmier reprezinta un pericol pentru buna functionare a inimii si a ficatului si de aceea trebuie evitata.
Specialistul nostru ne spune in urma analizei ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii renale, hepatice, cardiovasculare. Persoanele cu intoleranta la lactoza si cei cu alergie la nuci, arahide, soia si gluten vor testa reactia organismului.
ETICHETA
Ciocolata Malaga Baron. Masa de ciocolata (zahar, masa de cacao, unt de cacao, zer pudra, lapte praf, emulsifianti: lecitina de soia E322, E476 poliricinoleat de poliglicerol, arome), cacao solida minimum 30%, umplutura 45% (zahar, grasime vegetala hidrogenata de palmier, zer pudra, lapte praf, emulsifianti lecitina de soia E322, E476 poliricinoleat de poliglicerol, arome). Alergeni: soia, lapte, poate contine urme de nuci, arahide, grau. Valori pentru 2 batoane: calorii 192 kcal/800 kj, grasimi 11,8 g, din care saturate 6,3 g, trans 3 g, colesterol 4,9 mg, carbohidrati 19,6 g, din care zaharuri 15,
1 g, fibre 0 g, sodiu 40,7 mg, proteine 1,7 g.
Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/ciocolata-umpluta-cu-margarina-508541.html
0 Comentarii.