Salam cu surprize Cleo

Print Friendly, PDF & Email

Salam cu surprize CleoSalamul de biscuiti cu alune si gust de ciocolata Cleo are o lista de ingrediente din care consumatorul nu poate afla toate detaliile de care are nevoie.
de Mihaela Ionescu
11/04/2009

Producatorul nu detaliaza care este compozitia biscuitilor si a rahatului. Printre ingredientele acestora se pot numara aditivi alimentari sau grasimi care afecteaza in mod grav sanatatea. Eticheta nu respecta legislatia romaneasca si europeana in vigoare, neoferindu-i consumatorului toate informatiile necesare.

Oricum, din ingredientele insiruite rezulta ca produsul analizat este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Cea mai mare parte a salamului de biscuiti este reprezentata de zahar si de grasimi vegetale hidrogenate (margarina). Acestea din urma afecteaza buna functionare a inimii, a ficatului si a sistemului circulator si de aceea consumul lor trebuie evitat. Mai mult, produsul analizat contine si alcool etilic rafinat, care potenteaza efectele nocive ale zaharului si ale grasimilor.

In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de maladii cardiovasculare, hepatice, renale, celor cu probleme dermatologice (inclusiv celulita), persoanelor de dislipidemii, celor cu hiperuricemie (guta).

Celelalte categorii de consumatori trebuie sa fie precauti, pentru ca in compozitia biscuitilor si a rahatului pot intra ingrediente care pot duce la aparitia unor boli sau la cronicizarea celor existente.

Diabeticii vor tine cont de sfatul medicului curant si vor tine cont de cantitatea de glucide. Persoanele cu alergie la alune vor testa o cantitate mica de produs, pentru a vedea care este reactia organismului. Produsul analizat le este interzis suferinzilor de celiachie, din cauza continutului de gluten din faina de grau.

INGREDIENTE
Biscuiti 35%, zahar, grasimi vegetale hidrogenate, faina de grau, rahat 24%, amidon din porumb, glucoza, conservant (acid sorbic E200, sorbat de potasiu E202), alcool etilic rafinat, pudra de cacao, alune 5%, arome alimentare, vanilina, sare.

Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/salam-cu-surprize-504138.html

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.