Premium doar in denumire

Print Friendly, PDF & Email

Napolitanele Naty sunt, dupa cum scrie producatorul pe eticheta, un produs "premium". Adica ar trebui sa fie un produs de calitate. Daca traducem lista de ingrediente ne vom da seama ca, in acest caz, "premium" este doar un cuvant folosit, pentru ca suna bine.
de Mihaela Ionescu
21/02/2009 (Actualizat 07:00)

Crema folosita pentru umplerea napolitanelor analizate nu are nici un ingredient natural sau care sa nu fi trecut printr-un procedeu industrial. Mai mult, prin degresare, cacaua pierde toate substantele nutritive. Consumatorii tind sa creada ca, prin degresare, caloriile vor disparea. Numai ca nu este adevarat, dovada fiind valoarea energetica a produsului: pentru 100 de grame 473 kcal. Natura grasimilor vegetale nu este precizata, desi este un aspect foarte important. Daca acestea au fost hidrogenate, sanatatea inimii si a ficatului poate fi afectata in mod serios, mai ales ca este folosita o cantitate destul de mare.

Pentru foile de napolitana s-au folosit doi coloranti care pot duce la declansarea sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Carminul, E120, nu este permis in alimentatia persoanelor suferinde de Alzheimer si Parkinson, iar caramelul poate duce la aparitia distensiilor intestinale, a hipertrofiei rinichilor, la incetinirea cresterii.

Privit in totalitate, produsul analizat este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, dupa cum se specifica in Regulamentul European 1924/2006, citat de profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Zaharurile sunt prezente intr-o cantitate foarte mare, fiind un adevarat pericol pentru sanatatea pancreasului, pe care il epuizeaza. In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca napolitanele Naty nu sunt recomandate copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii cardiovasculare, renale, hepatice, dermatologice, suferinzilor de Alzheimer, Parkinson, celor cu ADHD. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant. Alergicii la soia, nuci, alune, arahide si cei cu intoleranta la lactoza vor testa reactia organismului la produs. Napolitanele Naty sunt interzise suferinzilor de celiachie.

INGREDIENTE
Naty premium wafer rolls. Crema de cacao 55% (zahar, grasimi vegetale, zer pudra, cacao cu continut redus de grasime 8% in crema care corespunde la 4% total ingrediente, amidon, emulgator: lecitina din soia E322, aroma, antioxidant: alfa-tocoferol E307), foi de napolitane 45% (faina de grau, zahar, dextroza, lapte praf degresat, grasime vegetala, emulsificator: lecitina din soia E322, coloranti: caramel E150 si carmin E120, sare, vanilina). Contine gluten, produse lactate si produse pe baza de soia. Poate contine urme de nuci, alune si arahide. Proteine 6g, glucide 74 g, lipide 17 g, valoare energetica 473 kcal/1989 kj.

Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/premium-doar-in-denumire-144825.html

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.