Ciorba de burta cu potentiatori de gust

Print Friendly

Ciorba de burta cu potentiatori de gustProdusul "Ciorba de burta Knorr" este de fapt un praf peste care consumatorul poate pune apa fierbinte, in urma amestecului rezultand un lichid cu un gust care ar trebui sa fie asemanator cu cel al ciorbei de burta.
de Cristina Andreea Calin
17/11/2009

Compozitia prafului nu are nimic in comun cu reteta preparatului traditional romanesc, in cazul in care nu va cumparati ingredientele pentru ciorba de la vreun laborator de chimie alimentara. Monosodiu glutamat, inozinatul si guanilatul de sodiu sunt aditivi alimentari care sunt folositi pentru a suplini lipsa de burta de vita, potentand gustul acestui ingredient. Nu ar fi nimic rau daca aceste E-uri nu ar avea si efecte adverse. E621 poate duce la aparitia sindromului bucatariei chinezesti, care se manifesta prin dureri de cap, ameteli, stare de greata, palpitatii. Inozinatul si guanilatul de sodiu pontenteaza crizele de hiperuricemie (guta), fiind contraindicat in dieta suferinzilor de aceasta maladie.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopshi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune, analizand eticheta nutritionala, ca produsul este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un exces de glucide. Din aceasta cauza, diabeticii vor cere sfatul medicului curant inainte de consum. Ciorba de burta Knorr este interzisa suferinzilor de celichie, din cauza continutului de gluten. Persoanele cu intoleranta la lactoza vor testa reactia organismului, consumand doar o cantitate mica de produs.

In urma analizei, specialistul ne spune ca produsul nu este indicat copiilor, supraponderalilor si obezilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu maladii hepatice, renale, cardiovasculare, alergicilor, celor cu hiperuricemie, bolnavilor de cancer.

Knorr. Ciorba de burta. Amestec de ingrediente deshidratate. Faina de grau, amidon de porumb si tapioca, sare, grasime de vita, burta de vita 6,2%, lactoza, maltodextrina din cartofi si porumb, potentiatori de aroma (monosodiu glutamat - E621, inozinat - E631 si guanilat de sodium - E627), condimente 3,3% (usturoi, leustean, curcuma, piper alb, boia de ardei), grasime vegetala, proteine din lapte, zahar, arome (contin telina), acidifianti (acid malic - 296, acid lactic - 270), extract de drojdie, glucoza, ulei vegetal. Valoare nutritionala pentru 200 ml supa preparata: valoare energetica 90kj/22 kcal, proteine 0,6 g, glucide 3,3 g din care zaharuri 0,5, lipide 0,7 g din care sacizi grasi saturati 0,3 g, fibre 0,1 g, sodiu 0,38 g, sare 0,9 g.

Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/ciorba-de-burta-cu-potentiatori-de-gust-527516.html

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>