Chifle cu grasimi hidrogenate

Print Friendly, PDF & Email

Chifle cu grasimi hidrogenateChiflele hamburger Primavara sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index ridicat si absorbtie rapida.
de Mihaela Ionescu
18/07/2009

De asemenea, contin si grasimi intr-o cantitate mare. Dintre acestea cele mai periculoase sunt grasimile vegetale hidrogenate, care afecteaza buna functionare a inimii si a ficatului. In unele tari europene, dar si in SUA, utilizarea acestora a fost limitata sau chiar interzisa, tocmai din cauza efectelor nocive asupra sanatatii.

Produsul analizat contine si aditivi alimentari, majoritatea dintre ei fiind incriminati in dereglarea functionarii optime a tractusului digestiv. Guma guar poate produce balonari, greata, crampe, astm, alergii si eczeme, iar E472e duce la aparitia durerilor abdominale, a diareei, a starilor de voma si a balonarii.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca in compozitia produsului intra o cantitate mare de sare. Doza zilnica recomandata pentru un adult este de 6 g sare, depasirea acesteia atragand dupa sine probleme cu buna functionare a inimii si a rinichilor.

In urma analizei informatiilor incrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii cardiovasculare, hepatice, renale, dermatologice, hipertensivilor, alergicilor, bolnavilor de cancer.
Chiflele hamburger Primavara sunt interzise suferinzilor de celiachie din cauza continutului de gluten.

ETICHETA
Faina alba de grau, apa, zahar, drojdie, ulei vegetal, grasime vegetala hidrogenata, lapte praf, gluten, sare iodata, conservant propionat de calciu E282, ameliorator de faina (faina de grau, dextroza, stabilizator, E412 guma guar, antioxidant E300 acid ascorbic, emulgatori E472e esterii glicerici ai acidului diacetil tatric cu acizi grasi, E322 lecitina de soia, faina de soia, antioxidant E300 acid ascorbic, enzime). Contine gluten.

Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/chifle-cu-grasimi-hidrogenate-514951.html

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.