eana.ro - Retete ilustrate simple si accesibile

Ian 17 2012

Sote de morcovi

Print Friendly

De vreo 2-3 zile ma tot chinuia o pofta de ceva ce nu am mai mancat de foarte multi ani. Mancarea preferata din copilaria mea. Sote de morcovi. Sote-ul de morcovi chiar nu e greu de facut, nu dureaza foarte mult si cel mai important este foarte gustos si hranitor.

Pentru doua portii sanatoase am folosit:
500g de morcovi (cred ca erau vreo 7-8 morcovi)
4 linguri de ulei de floarea soarelui
3 linguri jumatate de zahar brun
6 catei de usturoi
1 lingurita rasa de sare (va recomand sa puneti jumatate de lingurita la inceput, iar la final daca considerati ca mai este cazul puteti pune si restul)
1 lingurita rasa de piper negru proaspat macinat
cateva fire de patrunjel

Am spalat si curatat morcovii si i-am taiat rondele.

Morcovii taiati rondele

Peste uleiul pus la incins intr-o oala, am adaugat rondelele de morcovi si am amestecat continuu pret de 2-3 minute, moment in care am adaugat aproximativ un litru de apa (suficient cat sa acopere morcovii) si am lasat la fiert la foc potrivit.

Rondelele de morcovi la fiert

Cand morcovii au fost aproape fierti am pus sarea si pierul...

Sarea si piperul

... am amestecat si lasat la foc mic. Cand a scazut apa, am adaugat usturoiul curatat si strivit cu lama de cutit, precum si zaharul topit in jumatate de pahar de apa.

Usturoiul si zaharul

Am mai tinut pe foc 5 minute si am pus si firele de patrunjel rupte maruntel.

Patrunjelul

Am mai invartit de 2-3 ori in oala si sote-ul de morcovi a fost gata, tocmai bun de mancat.

Sote de morcovi

Eu l-am mancat "asezonat" cu putin iaurt.

Sote de morcovi cu iaurt

Pofta buna.

4 responses so far

4 Responses to “Sote de morcovi”

  1. RoxanaSon 17 Ian 2012 at 12:59

    Pare yammy... Merita incercat. :)

  2. Ionut Eanaon 17 Ian 2012 at 13:18

    Eu am mancat ieri doua castroane sanatoase, cu iaurt si paine proaspata. La final nu mai puteam sa ma ridic de la masa.

  3. ORDon 22 Ian 2013 at 04:17

    SareA din reteta este extrem de multa. Rectificati aceasta reteta.

  4. Ionut Eanaon 25 Ian 2013 at 12:51

    Daca puneti o lingurita cu varf, intradevar, este foarte mult. Eu am pus o lingurita rasa de sare.

    Am modificat reteta si am facut recomandarea sa se puna lingurita rasa de sare, cu recomandarea sa se puna jumatate de lingurita la inceput si la final daca se considera ca mai este nevoie restul.

    Multumesc ca m-ati atentionat.

Trackback URI | Comments RSS

Lasa si tu o vorbulita

Nota: campurile marcate cu (*) sunt obligatorii