Piept de pui cu orez si sos dulce picant

Print Friendly, PDF & Email

INGREDIENTE:
2 piepti de pui dezosati
jumatate de lingurita de ghimbir
o lingura de miere
5 linguri de sos de soia
5 cozi de ceapa verde
3 linguri otet de mere (sau un otet mai slab)
250g de orez
ulei de masline
sare, piper si rozmarin dupa gust

Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj, se scurge si se lasa la racit. Intr-un castronel faceti sosul amestecand mierea, sosul de soia, otetul si ghimbirul. Pieptul de pui se taie in cubulete de dimensiuni potrivite, se freaca cu sarea, piperul si rozmarinul si se pune la calit in uleiul de masline incins. Dupa ce pieptul s-a facut se adauga orezul si se amesteca inca 10 minute. Varsati castronelul cu sos in tigaie si amestecati pana compozitia devine omogena. La final puneti cozile de ceapa taiate marunt.

Se serveste calda. Pofta buna.

  1. sigur am sa incerc,pare delicios

  2. am facut reteta dar fara a amesteca orezul ,coreenii mananca orezul separat,desi au si cateva feluri in care amesteca,dar e cu legume,nu cu carne,oricum puiul a iesit super si a fost mancat tot,alaturi de orezul facut la cooko machine...o zi buna

  3. Mai toti asiaticii mananca orezul "separat". Toate felurile de mancare vin in farfurii/boluri separate. De obicei chinezii il iau cu betele si il amesteca cu sosul din farfuria cealalta. Nu am fost in Coreea, dar ma gandesc ca si ei au aproximativ aceeasi abordare. In tot cazul, ma bucur ca v-a placut!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.