Legume de vara in stil oriental

Print Friendly, PDF & Email

Lenea e foarte mare, dar cum promisiunea data e lege curata m-am hotarat (cu greu, recunosc) astazi sa fac reteta pe care a scris-o Monica Măroiu intr-un comentariu la reteta "Legume la gratar".

Cum glasuieste Monica in comentariul ei:

"Aşadar: o ceapă, doi ardei şi-o vânătă consistentă au fost rapid ciopârţite (dar nu finuţ, bucăţi mai mari, ca pentru un pisto, că de-acolo m-am inspirat) şi invitate în ordinea apariţiei într-un wok, care m-a scuzat pentru sacrilegiul de-a fi gătit acolo ceva ce n-avea legătură cu bucătăria orientală. Fleoşc şi ceva ulei de măsline şi – de dragul wok-ului – câţiva stropi relevanţi de sos de soia. Desigur, un pic de sare – ţinând cont de sosul de soia – şi o adulmecătură de piper. Mai încolo un pic, cu vreo 10 minute înainte de “gata”, am pus şi trei căţei de ustoroi zdraveni, bine mărunţiţi (nu storşi, ci la cuţit).

M-am întrebat dacă să pun şi nişte sos de roşii, dar în cele din urmă am decis că nu. Nu cred c-ar fi fost rău, dar nici nu regret."

Cum am facut eu:

Am "ciopartit" doua cepe, doi ardei grasi (unul verde, unul rosu) si o vanata maricica, le-am pus la un interval de 2-3 minute la calit in wok alaturi de putin ulei de masline. Cand au inceput sa se inmoaie (le-am ajutat cu un capac deasupra) am pus sos de soia dulce (eu nu prea mananc sarat, chestie de alegere) si cam o lingurita de piper proaspat macinat si de boia dulce. Cu putin timp inainte sa fie gata am pus usturoiul taiat marunt... Am mai invartit cu o lingura de lemn timp de cateva minute si am transferat mancarea asta, care prea mirosea senzational, intr-un vas yena sa se raceasca un pic.

Intre timp, intr-o oala am fiert pentru 2-3 minute Taitei cu ou cumparati din comert.

Pentru prezentarea finala am pus in farfurii un "pat" de taitei peste care am asezat cateva linguri sanatoase din legumele preparate cu cateva minute mai devreme.

Yummy...

  1. Da da! Exact aşa tre' să arate! Şi pun pariu că seamănă la gust şi cu ce îmi amintesc eu... Între timp, însă... aici e sezon de dietă... :)

  2. Multumim pentru reteta. Ne-a placut foooarte mult. Ne-am lins pe degete.

  3. Merci frumos pentru impartasirea acestui melanj culinar. BTW, mi-a placut mult detaliul cu usturoiul fin cutitat. E mai laborios, da' mult mai gustos decat cel pisat. Acum, ca ti-ai facut "incalzirea", iti asteptam cu drag si alte "contributii", fie ele si dietetice... :)

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.