Ardei umpluti cu carne de curcan

Print Friendly, PDF & Email

Dedic aceasta reteta Renatei Petre, persoana cu numarul 100 care a dat Like la pagina noastra pe facebook.

Intr-o seara aveam o pofta groaznica de ardei umpluti. Aveam toate ingredientele... si deci, de ce nu...

Am folosit:
o caserola de carne tocata de curcan (au fost aproximativ 700g)
2 cepe tocate marunt
1 morcov dat pe razatoare
sare
piper
un caus de palma de cimbru
o felie de paine alba imbibata cu apa - painea se adauga pentru a face carnea mai pufoasa
un ou batut ca pentru omleta
3 linguri de orez cu bobul lung
14 ardei grasi micutei (de toamna)
1 lingura de ulei de floarea soarelului
2 linguri de pasta de tomate

Cum am procedat?
Am amestecat carnea cu ceapa, morcovul, condimentele, painea, oul si orezul.

Pregarirea compozitiei

Pregarirea compozitiei

Compozitia

Am spalat ardeii, le-am scos cotoarele si i-am curatat de seminte dupa care i-am umplut cu compozitia facuta putin mai devreme. Multa lume zice ca atunci cand umplem ardeii sa mai lasam un pic de loc, deoarece orezul isi va mari volumul. Eu nu am ascultat acest sfat si nu am avut niciodata probleme. Dupa ce am umplut ardeii i-am asezat intr-o oala. Am turnat apa in oala cat sa acopere ardeii (tot acum am pus si uleiul). Compozitia care a ramas am facut-o perisoare pe care le-am pus printre ardei. Am pus oala pe foc, am acoperit-o cu un capac si am lasat sa fiarba.

Ardeii umpluti asezati in oala

Ardeii umpluti si perisoarele asezate in oala

Cand orezul este fiert am adaugat pasta de rosii si am mai tinut la foc mic inca vreo 10 minute.

Am adaugat si pasta de rosii

La final am scos doi ardei si trei perisoare si m-am pus pe mancat. Imi pare rau ca nu am avut putina smantana sa pun peste ei deoarece ar fi fost si mai deliciosi.

Ardei umpluti si perisoare

Pofta buna.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.